Broccoli koken

Broccoli is een hele populaire groente. Het is een erg smaakvolle en gezonde groente. De broccoli is ontdekt in de achttiende eeuw. Het was een vage herkomst van oerkool. Er zijn verschillende verhalen over hoe het er is gekomen. Het heeft iets weg van de plant Brassica oleracea, ook wel wilde kool. De wilde kool groeit langs de Middelandse zee en daar staat ook zeker vijf millennia in cultuur.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten

Broccoli koken

Bereidingswijze:

  1. breng een grote pan met het zout aan de kook.

  2. Snijd de broccoli. Zodra het water aan de kook is gooi je de broccoli erbij.

  3. Kook ze 4 minuten voor beetgaar en 6 minuten voor zacht.

  4. Proef als ze gaar genoeg zijn. Zo ja, giet het water af en serveer.

Meer recepten

Basic aardappelpuree
Broccoli koken
Meer Informatie
Aardappelpuree met rode biet
Broccolisoep met room
Meer Informatie
Zoete aardappelpuree
Broccoli-zalmquiches
Meer Informatie
Taartje van aardappelpuree
Noodles met broccoli
Meer Informatie

Social Media