Broccoli zalmquiches

Een recept wat laag is in vetten en hoog in eiwitten, de broccoli zalmquiches is het perfecte antwoord. Quiche komt oorspronkelijk van het woord kuche wat in het Duits koek betekent, leuk om er bij te weten! Wat al helemaal goed is, is dat dit recept ook voor zwangere vrouwen is ondanks dat zij eigenlijk geen vis mogen eten tijdens de zwangerschap. Dit komt omdat het zalm dus genoeg omega bevat, voor een positieve invloed op de baby en het lichaam van de zwangere vrouw. Een gerecht wat lekker is en ook nog eens positieve invloed heeft op je lichaam!
Een quiche, wat ook wel een hartige taart wordt genoemd wat bestaat uit bloem, water en boter is een gerecht oorspronkelijk uit Frankrijk Lotharingen wat tussen Duitsland en Frankrijk in zit. De naam van het gerecht is echter vanuit het Duits overgenomen. Het is een gerecht wat sinds vroeger heel erg veel gemaakt wordt, omdat het dus makkelijk en veel omega bevat wat goed is voor je. Dit werd en word nog steeds geserveerd met verschillende bouillon, vlees of vis en groenten. Ook kan dit gerecht koud en warm geserveerd worden.

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten

Deeg

Broccoli zalmquiches

Bereidingswijze:

  1. Laat het deeg ontdooien en zet de heteluchtoven op 200 graden.

  2. Zodra het deeg ontdooid is leg je het in je bakblik en prik je er gaatjes in.

  3. Snijd de broccoli in plakjes. Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat het uitlekken.

  4. Klop de eieren los met het slagroom erdoorheen. Voeg de kerriepoeder en een beetje peper en zout naar smaak toe.

  5. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Meng de broccoli met de bosui en zalm in één kom.

  6. Stop de broccoli mengsel in een springvorm en voeg het ei mengsel eroverheen. Bak het voor 15 minuten goudbruin in de oven.

  7. Haal na 15 minuten de quiche uit de oven en laat het voor 15 minuten afkoelen.

Meer recepten

Basic aardappelpuree
Broccoli koken
Meer Informatie
Aardappelpuree met rode biet
Broccolisoep met room
Meer Informatie
Zoete aardappelpuree
Broccoli-zalmquiches
Meer Informatie
Taartje van aardappelpuree
Noodles met broccoli
Meer Informatie

Social Media